www.fogyasztomasszazs.hu

Fogyasztómasszázs Újbudán,
Cellulitisz bontás, Zsírbontás
Kúra / két konfekcióméret - Beach Body!

Bejelentkezés - időpontegyeztetés

Kényelme érdekében
díjmentes
visszahívást kérhet!

 
 
 
 
 
 

 

Diéta: Szétválasztó (90napos) + receptek

 

A nagy-sikerű 90 napos népszerűségének titka valószínűleg az, hogy tényleg működik, valamint teljes mértékben betartható, pocakbarát. A diéta kiegyensúlyozott, vitaminokban és rostokban gazdag táplálkozást biztosít, hála a sok gyümölcsnek és zöldségnek!

A 90 napos diétát állítólag amerikai sportorvosok dolgozták ki. Veszélye nincs, még a természetgyógyász is javasolja! Az eredmény 90 nap alatt 15-20 kg (magas súlyfeleslegnél), és még a magas vérnyomást is megszünteti. A fogyókúra a felesleges kilók leadása mellett megváltoztatja a szervezet működését, amivel garantálja, hogy a leadott kilók nem jönnek vissza. Ha kevesebb kilót kell leadni, a diétát előbb abba lehet hagyni, de a szervezetben nem jön létre a fent említett változás.

A diéta lényege a szétválasztás. Ez azt jelenti, hogy a gyomorba mindig egyféle táplálék jut, amit így könnyen lebont. A napok sorrendjét mindenképpen be kell tartani. A diéta a fehérjenappal kezdődik, ezt követi a keményítőnap, szénhidrátnap és gyümölcsnap, majd ismét a fehérjenap következik, így követi egymást a 4 nap sorban, 90 napon át. A diéta alatt havonta egyszer víznapot kell tartani, amely gyümölcsnap után következik, utána pedig fehérjenap jön. Cukormentes kávé és tea korlátlan mennyiségben fogyasztható.

A reggeli minden nap ugyanaz: gyümölcs, esetleg 100 %-os, cukor hozzáadása nélkül készített gyümölcslé. Gyümölcs a délelőtt folyamán is fogyasztható, ebéd előtt 1 órával azonban már nem. (A banán is gyümölcs, tehát ez is ehető.)

 

1. nap: Fehérjenap

EBÉD: Főtt vagy sült hús, hal, tojás, sajt, valamint joghurt, kefir, túró (20 dkg összesen).

Ehhez bármilyen nyers salátát fogyaszthatunk, korlátlan mennyiségben. 1 szelet kenyér is fogyasztható (bár elhagyásával eredményesebb a diéta). Ebéd után 2 dl tészta nélküli levest kell inni. (Vannak, akik elhagyják, a diéta így is működik!) Tejet, sajtot csak ezen a napon lehet enni.

VACSORA: Ugyanaz ehető, ami ebédre, csak leves nélkül, kicsit kisebb mennyiségben.

Fehérjenapon hús, hal, belsőség, felvágott, tejtermékek, szójatermékek és gomba fogyasztható nyers zöldségekből készült salátával


2. nap: Keményítőnap

EBÉD: Bármilyen zöldségféle (bab, borsó, zöldbab, kukorica, lencse, sárgarépa, burgonya…), főzve vagy sütőben sütve. Keményítő a rizs is. Ételízesítő, só, ketchup, főtt paradicsom használható. Nyers salátát is ehetünk korlátlan mennyiségben, valamint 1 szelet kenyeret (elhagyásával eredményesebb a diéta).

VACSORA: Bármilyen zöldségféle főzve, sütve, párolva, saláta… vagyis ugyanaz, mint az ebéd, csak kisebb mennyiségben.

Keményítőnapon főtt, párolt, sült vagy nyers zöldségeket ehetünk, ide tartozik a burgonya és a rizs is!


3. nap: Szénhidrátnap

EBÉD: Főtt tészta vagy pizza. Vagy bármilyen sós sütemény (egy adag pizzának megfelelően). Ízesítésként paradicsomszósz vagy kevés zöldség használható.

VACSORA: Két kisebb szelet torta vagy 2-3 apró kalács, esetleg 3 gombóc fagyi, és 1 szelet étcsokoládé. (Aki nem kívánja az édes ízeket, ehet sós süteményt is…)

Szénhidrátnap tészta, pizza és sütemények kerülhetnek az asztalra, valamint nyers zöldségekből készült saláta is


4. nap: Gyümölcsnap

EBÉD: Bármilyen gyümölcs, korlátlan mennyiségben.
VACSORA: Bármilyen gyümölcs, minden mennyiségben! :-)

Gyümölcsnapon bármilyen gyümölcs, maroknyi mogyoró, mandula vagy dió is ehető!

 

Egyéb tudnivalók:

- A diéta befejezése után normálisan ehetünk, azzal a feltétellel, hogy a reggeli csak gyümölcs lehet még 90 napig, vagyis délig nem eszük mást.

- Kicsit komplikáltnak hathat a diéta, de nem az!

- Az étrendben semmit sem szabad átugorni, mert minden élelmiszernek megvan a maga feladata, és a szervezet nem lehet meg nélkülük.

- Nem szokás, hogy reggelire gyümölcsöt együnk, de ebből a szervezet először az integrált cukrot használja fel, amely az idegrendszert táplálja.

- Azok, akik magas vérnyomástól szenvednek, pár hét diéta után akár el is hagyhatják a gyógyszerüket, természetesen orvosi ellenőrzés mellett!

- A diéta alatt igyunk sok folyadékot (elsősorban vizet és gyógyteát). A sok folyadék segít kimosni a szervezetből a lebomló felesleget.

- A fogyás mértéke függ a súlyfeleslegtől. Ez azt jelenti, hogy akinek nagyon sok a súlyfeleslege, gyorsabban és többet fogy, mint akinek kevés.

 

90 napos diéta

Receptek fehérje-napra

A szétválasztó diéta nagyon hatékony, mivel hiányzik belőle a sok más diétát jellemző unalom. Így nem fogod feladni. Gyűjtsd receptjeinket, és fogyj!

Szerző: Borókai Fruzsina

Forrás: Femina.hu

2008. január 28.

Brokkolileves csirkehússal

Hozzávalók:

 
  • 15 dkg brokkoli
  • 15 dkg csirkemell
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • kevés só, bors, ételízesítő

Hevítsd fel az olajat, közben mosd meg és vágd kis darabokra a húst, majd kissé pirítsd meg az olajon. Tisztísd meg és szedd rózsáira a brokkolit, ezután add hozzá a csirkéhez, és futtasd fel egy kicsit. Néhány perc múlva szórd rá a lisztet, és engedd fel annyi vízzel, hogy a brokkolit ellepje. Sózd, borsozd, és hintsd bele az ételízesítőt, ha megpuhult a hús, a brokkoli sűrűsítsd be a tejszínnel. Végül az egészet forrald fel újra, és még melegen táleld.

Kapros csirke fetás zöldsalátával

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell
  • 3 evőkanál margarin
  • 1 evőkanál kapor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 3 paradicsom
  • 1 kisebb kígyóuborka
  • 20 dkg feta sajt
  • 1 evőkanál olívaolj
  • kevés ételízesítő

Tisztísd meg és vágd apróra a hagymát, és a margarinon párold üvegesre. Ezután add hozzá a felaprított kaprot, a citromlevet és az ételízesítőt. Vágd csíkokra a húst, és tedd rá erre a keverékre. Fedő alatt párold 8-10 percig, közben néha keverd meg. Aprítsd fel a paradicsomot, az uborkát és a sajtot. Öntsd rá az olajat a zöldségekre, és vegyítsd el vele, majd még melegen tálald a csirkehúst a kapott salátával.

Svájci rakott tojás

Hozzávalók:

  • 20 dkg gomba
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg sajt
  • 6 tojás
  • kevés só, bors

Tisztísd meg és szeleteld fel a gombát, és a vaj felén párold meg, majd sózd és borsozd meg. Reszeld le a sajtot, majd vajazz ki egy tűzálló tálat, az aljára szórd a sajt felét, üsd rá a tojásokat, és terítsd rá a párolt gombát. A tetejére hitsd rá a sajt másik felét, és locsold megolvasztott vajjal. Előmelegített sütőben süsd addig, amíg a tojásfehérje meg nem dermed, de vigyázz, hogy a sárgája lágy maradjon.

Pikáns cukkinisaláta virslivel

Hozzávalók:

  • 2 cukkini
  • 1 csomó retek
  • 10 dkg dióbél
  • 2 szál virsli
  • metélőhagyma
  • 1 csomag kapros salátaöntet

Mosd meg és vágd fel a cukkiniket. Melegítsd elő a margarint, majd ezen kissé süsd meg a cukkinit, és utána hagyd kihűlni. Törd össze durvára a dióbelet, vágd finomra a metélőhagymát, szeleteld fel a retket. Főzd meg a virslit, majd karikázd fel, közben készítsd el a kapros öntetet. Az így előkészített hozzávalókat tedd tálba, és forgasd össze a kapros öntettel. Fogyasztásig a hűtőben tárold.

 

Receptek Szénhidrát-napra

Krumplilepény grillen sütve

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 50 dkg főtt, áttört krumpli
  • 10 dkg margarin
  • 2 tojássárgája (el is maradhat)
  • 1,5 dl tej + amennyit a tészta kíván
  • 3 dkg élesztő
  • 1 púpos kávéskanál só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 3-4 evőkanál étolaj + a formázáshoz

Elkészítés:
A krumplit kockázva megfőzöm, leszűröm, és forrón áttöröm. Ilyenkor illik kimérni is. A forró krumpliba keverem a margarint és a sót, közben 1 dl tejben felfuttatom az élesztőt 1 kávéskanál cukorral. Ha a krumpli már nem forró, mehet bele a liszt, erre az élesztős tej, a maradék tejet pedig a 2 tojás sárgájával elkeverve az egész tetejére öntjük. Kézzel vagy robotgéppel jól elkeverjük, ha kell, még tejet tehetünk hozzá, de ne legyen túl lágy, mert belecsöpög a tűzbe a grillrácsról. Dagasztás közben néhány evőkanál olajat löttyintünk hozzá, ettől simább lesz a tészta. Ha a tészta elvált az edény falától és már nem ragad mindenhez, nagyjából kész. Letakarva (vagy fedeles kelesztőtálban) kb. 1 óra alatt megkel a duplájára.
Miközben a párod a bepácolt húst sütögeti a grillrács egyik oldalán, te a megkelt tésztát egy olajozott deszkával odacipeled, és olajos kézzel kb. félmaréknyi tésztagombócokat ellapogatva a grillrács másik felére rakod. Konyhai csipesszel pár perc után megfordítva mindkét oldalát pirosasra sütjük. Ha a tészta túl lágy, hasznos egy beolajozott alufólia vagy grilltálca használata, hogy művünk ne a hamuban süljön szénné. Fokhagymás tejföllel és sok salátával fenséges kísérője a grillezett húsoknak.

Mari néne pizzája

Hozzávalók:

  • 1 kg finomliszt
  • 2 evőkanál só
  • 1 evőkanál oregánó
  • őrölt bors
  • 2 csomag porélesztő
  • 1/2 evőkanál cukor
  • 6 dl langyos víz
  • 1/2 dl olívaolaj

Elkészítés:
Először a lisztet, sót, oregánót, borsot keverem össze. Másik edénybe rakom az élesztőt, cukrot, vizet és az olajat, majd jól összekeverem. Utána a száraz és nedves anyagokat is jól összekeverem. 45 percig kelesztem, 1 cm vékonyra sodrom majd rárakom a feltétet. Előmelegített sütőben készre sütöm.

Nagyon kiadós, nekem négy nagy tepsi kijön belőle.

Szilvalekváros torta

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 dkg zsír
  • 20 dkg liszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 5 evőkanál szilvalekvár + lekvár a töltéshez is
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 2 tábla (összesen 20 dkg) tortabevonó étcsoki
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés:
5 evőkanál szilvalekvárt 9 evőkanál meleg vízzel elkeverünk, feloldunk. A megpuhult zsírt, a cukrot és a vaníliás-cukrot robotgéppel kikeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a szilvalekvárt, a fahéjat, a citromhéjat, majd a szódabikarbónával elkevert lisztet.

A masszát kivajazott, kilisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) kerek formába öntjük, és 180 fokon 30-35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, de jó jel, ha a tészta néhány milliméterre elvált a forma oldalától.

A lapot előbb a formában, majd a formából kivéve hűlni hagyjuk, aztán keresztben óvatosan kettévágjuk. Az alsó lapot bőven, kb. 1 cm. vastagságban megkenjük előzőleg szintén meleg vízzel jól kenhetővé tett szilvalekvárral, ráhelyezzük a másik lapot, és ennek a tetejét is belekvározzuk, de már vékonyan.

Két tábla tortabevonó étcsokit gőz fölött felolvasztunk, belekeverünk két evőkanál olajat (ez nem érződik majd az ízén, viszont a mázat szép fényessé teszi), és a tortát a csokival egyenletesen bevonjuk.

Néhány óra hűtés és a csokimáz megszilárdulása után a süti szeletelhető.


 

Receptek Keményítő-napra

Mediterrán saláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 közepes (kb. 50 dkg) padlizsán, félcentis szeletekre vágva,
  • 1 evőkanál olívaolaj,
  • 1 nagy, vékonyra szelt lilahagyma,
  • 1 tört fokhagymagerezd,
  • 1 kiskanál oregano,
  • 1 kicsumázott, felszeletelt paradicsompaprika,
  • 1 kicsumázott, felszeletelt zöldpaprika,
  • 3-4 közepes paradicsom,
  • 1 kiskanál kapribogyó,
  • 2 evőkanál almaecet,
  • õrölt bors

Elkészítés:
A padlizsánszeleteket besózzuk és szűrőbe tesszük lecsepegni. A hagymát, a fokhagymát, az oreganot és a kétféle paprikát az olajon, fedő alatt megpároljuk. A paradicsomot vízzel leforrázzuk, 2 percig állni hagyjuk, majd meghámozzuk. Utána cikkekre vágjuk, és salátástálban a párolt paprikával összekeverjük. A padlizsánszeleteket leitatjuk, grillben vagy sütõben mindkét felüket megsütjük, és kockákra vágva a salátába forgatjuk. Ecettel meglocsolva, megborsozva 30 percre mélyhűtőbe rakjuk. Petrezselyemmel meghintve, pirított kenyérrel tálaljuk ezt a finom, fogyókúrás ételt.

Zöldborsós gombapörkölt

Hozzávalók:

  • 40 dkg csiperkegomba,
  • 20 dkg zöldborsó,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • kömény,
  • majoránna,
  • pirospaprika,
  • só,
  • olaj,
  • víz

Elkészítés:
A hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és a nyers zöldborsót, befűszerezzük. Addig főzzük, míg a gomba megpuhul és a leve besűrűsödik. Tálalhatjuk rizzsel vagy kifőtt tésztával. De krumplipürével is nagyon finom.

Rizottó

Hozzávalók:

  • rizs
  • icipici olaj
  • zöldborsó
  • zöldbab
  • kukorica
  • paradicsompüré (tiszta paradicsomból, nem ketchup és nem sűrítmény)
  • bazsalikom vagy rozmaring, ki mit talál otthon
  • só, bors

Elkészítés:
Kevés olajon sokáig pirítsd a rizst, majd öntsd föl kevesebb, mint kétszeres vízzel (vagy húslevessel), és főzd meg. Közben a (mirelit) zöldségeket melegítsd fel a paradicsomszószban. Fűszerezd ízlés szerint (csak óvatosan), és jól keverd össze az egészet a rizzsel.


Jó étvágyat hozzá!